18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияПодрастващите се завръщат в залите от следващата седмица

Подрастващите се завръщат в залите от следващата седмица

Промяната е разписана в нова заповед на здравния министър Костадин Ангелов

Всички картотекирани баскетболисти в БФБаскетбол при подрастващите получиха зелена светлина да подновят тренировки и състезания. Това съобщават от родната централа чрез официалния си сайт.

Това става ясно от заповед РД-01-718/18.12.2020 г., която представлява изменение и допълнение на Заповед № РД-01-677 от 25.11.2020 г. на министъра на здравеопазването проф д-р. Костадин Ангелов, публикувана на страницата на институцията.

С новата заповед се удължава срокът на въведените временни противоепидемични мерки на територията на Република България, считано от 22 декември до 31 януари 2021 г.

Според т. 9 на заповедта обаче се дава право на активно спортуващите състезатели на клубове да подновят заниманията си. Ето и какво пише в нея:

Преустановява се провеждането на спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер при колективните спортове за лица под 18-годишна възраст. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Спортните състезания за всички възрастови групи се провеждат без публика.

Какво гласи заповедта можете да прочетете тук

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани