9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияПобеда №21 за Рилски в НБЛ (видео)

Победа №21 за Рилски в НБЛ (видео)

Самоковци лимитираха Спартак под 70 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист записа девета поредна и общо 21-ва победа в НБЛ през този сезон. В зала „Балканстрой“ тимът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Спартак с 96:67 като гост в отложен мач от 23 кръг в мъжкия ни елит. Самоковци имат в актива си и 2 загуби, като са лидери в класирането, докато плевенчани са с баланс от 4-19 и са осми.

НАЙ-ДОБРИ: Никoлас Карвачо оформи още един дабъл-дабъл за Рилски спортист – 15 точки и 14 борби. Брендън Браун добави 14. Павлин Иванов и Трей Портър вкараха по 13 точки, като вторият овладя и 9 борби. Алекс Симеонов се разписа с 12 точки.

Димитър Маринчешки бе най-резултатен за Спартак Плевен с 18 точки. Ивко Ивков се отчете с 14 и 5 борби. Любен Пасков остана с 11 точки и 7 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Самоковци поведоха още в самото начало на двубоя, водени от Николас Карвачо и Алекс Симеонов, като фиксираха 28:15 след 10 минути игра. През втория период Рилски стигна до аванс от 19 точки, след като и Трей Портър се включи силно, а усилията на Димитър Маринчешки и Ивко Ивков не бяха достатъчни на домакините, които изоставаха с 31:50 на голямата почивка. Гостите направиха аванса си 29 точки за 62:33 след серия от 10-2 в началото на третата четвърт и до края не изпуснаха инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 април Рилски спортист ще излезе срещу Берое, а Спартак Плевен ще спори с Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани