12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияПобеда №10 за Берое в НБЛ този сезон (видео)

Победа №10 за Берое в НБЛ този сезон (видео)

Старозагорци се справиха с Академик Пловдив у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое постави начало на третия етап от редовния сезон в НБЛ с победа. В своята зала „Общинска“ селекцията на Бойко Миленков се наложи над Академик с 90:84 в мач от 23 кръг в шампионата при мъжете. Старозагорци са с баланс от 10-11 и са шести в класирането, докато пловдивчани са с 6 успеха и 15 поражения и са 10-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Келси Барлоу поведе колоната на реализаторите за Берое с 24 точки и 6 борби. Дариъс Хол не бе далече от трипъл-дабъл – 23, 13 борби и 6 асистенции. Александър Тодорович завърши с 15 точки и 6 борби. Робърт Георгиев финишира с 13 и 8 борби.

Васил Бачев бе най-добър за Академик Пловдив с 15 точки и 5 асистенции. Тони Гуджино, Евгени Хаджирусев и Кръстан Кръстанов вкараха по 13, като първият допълни сметката си с 13 борби и 5 асистенции. Джейлън Минет остана с 11 точки и 6 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: След няколко смени на водачеството в началото Берое все пак стигна до двуцифрен аванс в края на първата част, за да фиксира 31:21 в своя полза, воден от Келси Барлоу, Александър Тодорович и Дариъс Хол. През втория период преднината на домакините стигна 12 точки, но Академик отвърна чрез Тони Гуджино, Васил Бачев и Николай Николов за 29:36. „Зелено-белите“ реагираха и чрез Робърт Георгиев, Келси Барлоу, Дариъс Хол и Михаил Комбаков се изстреляха напред с 20 точки. От другата страна Кръстан Кръстанов бе точен на два пъти, за да постави на таблото 41:57 на голямата почивка.

След паузата пловдивчани затегнаха защитата, като лимитираха съперника до 8 точки в третата четвърт, отвръщайки с 20, за да намалят до 61:65 след силна игра на Васил Бачев, Джейлън Минет и Кръстан Кръстанов. Академик започна последните 10 минути с кош на Томислав Минков, за да се доближи само на 2 точки. Берое взе глътка въздух след 6 поредни точки на Робърт Георгиев за 71:63. Гостите обаче не се отказваха и отново се озоваха близо, но старозагорци чрез Дарин Иванов, Александър Тодорович и Робърт Георгиев фиксираха нов двуцифрен аванс за 79:67. Кош на Васил Бачев даде нова надежда на Академик след 72:79, но Берое и тук имаше отговор в лицето на Дариъс Хол, който вкара в две поредни акции. Последва серия от 8-0 за отбора на Йордан Янков, дошла от Евгени Хаджирусев, Васил Бачев и Тони Гуджино, за 80:83. Въпреки усилията на Александър Милов в края, Келси Барлоу и Дарин Иванов подпечатаха успеха на Берое, оформяйки крайното 90:84.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 11 март Берое ще бъде домакин на Ямбол, докато същия ден Академик Пловдив ще гостува на Черноморец. 

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани