12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаСупер Везенков с решителна тройка за Олимпиакос в Гърция (видео)

Супер Везенков с решителна тройка за Олимпиакос в Гърция (видео)

33 точки за национала при победата над Колосос Родос

Александър Везенков и Олимпиакос продължават без грешка в Гърция този сезон. Българинът и отборът му не се дадоха на Колосос Родос след 80:79 като гости в мач от 17 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило обнови рекорда си по резултатност в гръцкия елит, като наниза 33 точки за Олимпиакос. При стрелбата си националът бе 4/5 от средно разстояние, 7/10 от тройката и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, Александър Везенков допълни блестящото си представяне със 7 борби, 4 асистенции и чадър за 35 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Костас Папаниколау се разписа с 14 точки.

Хараламбос Янопулос бе най-добър за Колосос Родос със 17 точки.

Александър Везенков и компания заличиха пасива от 9 точки, но интригата в срещата остана жива до самия край. 1 минута преди сирената Колосос отново излезе напред с 2 точки след кош на Хараламбос Янопулос, но далечен снаряд на българина спаси кожата на Олимпиакос, който стигна до победата с крайното 80:79.

Олимпиакос е лидер в класирането на гръцкото първенство с баланс от 16-0. На 12 март Александър Везенков и компания ще играят у дома срещу Промитеас Патра.

СТАТИСТИКА ОТ КОЛОСОС РОДОС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани