7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияПетър Златанович: Доволен съм от защитата и от това как ограничихме Васил...

Петър Златанович: Доволен съм от защитата и от това как ограничихме Васил Бачев

Тази победа е много важна, заяви треньорът на Балкан

В състоянието, в което се намираме, трябва всеки един да решава мачовете, защото получава съответния шанс. Не съм очаквал точно Илиян Пищиков да реши този мач, но все пак всеки един от отбора може да го направи. Така се израства и се става играч. Високата ни петица не беше някаква тактика, просто се нуждаехме от нея. Въпреки че бяхме с висока петица, нямахме някакво предимство, защото указанията, които дадох преди двубоя, бяха да използваме високите ни играчи, но не успяхме. По този въпрос ще работим много„, заяви треньорът на Балкан Петър Златанович след победата в Пловдив със 74:70 в мач от НБЛ. 

Провокираме много грешки, но ние също правим доста, така че сме на нула в този показател. Доволен съм от защитата и от това как ограничихме Васил Бачев, който не успя да покаже какво може в нападение. Това беше една от задачите. Имаме много загубени топки, но няма как да нямаме, когато залагаме на висока петица“, допълни наставникът на „зелените“, които са втори с баланс от 15-4. 

„Мануел Суарес не е контузен, просто в последните минути не видях концентрация от негова страна. Реших да заложа на Димитър Маринчешки в края на мача. Трудно е да играеш цял мач в защита, да организираш нападението и да вкарваш. Доволен съм от Павлин Иванов в това отношение, още повече, че игра с малка болка в гърба и заради това изпусна две тренировки“, добави Петър Златанович. 

Този двубой означаваше много за нас, защото по време на третото завъртане ще можем да си позволим грешка някъде. Тази победа е много важна. Предстои ни среща със Спартак в Плевен по-късно тази седмица, отиваме за победа“, каза още той. 

Да, работи се по селекцията и добавянето на нови играчи“, обясни Петър Златанович. 

Балкан се пребори с Академик в Пловдив

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани