5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияУспешно начало на турнира в Пловдив за Балкан

Успешно начало на турнира в Пловдив за Балкан

Шампионите отказаха ЦСКА в първия мач от надпреварата

Балкан записа втора поредна победа в контролите от подготовката си преди новия сезон. В зала „Сила“ отборът на Тони Дечев се наложи над ЦСКА с 80:64 в първия мач от турнира в Пловдив.

Това бе първи двубой за „червените“ от подготвителния им период, който белязва завръщането им в мъжкия ни елит след 13-годишна пауза.

Райън Хароу бе най-добър за Балкан със 17 точки. Димитър Димитров се включи от пейката с 12 и 8 борби. Христо Захариев вкара 11 точки. Николай Грозев се отчете с 10.

Брандън Йънг бе най-резултатен за ЦСКА с 19 точки. Венцислав Петков реализира 14. Алекс Симеонов оформи дабъл-дабъл – 11 точки и 10 борби.

Ботевградчани поеха лидерството в края на първия период, достигайки до 26:22 в своя полза. Въпреки усилията на Венцислав Петков и Брандън Йънг през втората част, Балкан не отстъпи водачеството, воден от Христо Захариев и Райън Хароу, за да постави на таблото 45:38 на голямата почивка.

След паузата авансът на „зелените“ стана 16 точки, след като и Димитър Димитров напомни за качествата си. ЦСКА отговори чрез Брандън Йънг и Алекс Симеонов, за да се доближи на 6 точки от съперника. Шампионите обаче си гарантираха победата след успешни акции на Димитър Димитров, Райън Хароу и Мануел Суарес.

Утре (24 септември) от 19.00 ч. Балкан ще играе във финала на турнира в Пловдив срещу победителя от Академик/Ямбол. От 17.00 ч. в събота пък ЦСКА ще спори със загубилия в мача за третото място.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани