11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаПАО не се огъна пред Фенербахче (видео)

ПАО не се огъна пред Фенербахче (видео)

"Детелините" са трети в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Панатанайкос постигна трети успех в последните си пет мача в Евролигата. На свой терен селекцията на Ергин Атаман надделя над Фенербахче със 74:63 в среща от 26 кръг в турнира на богатите. „Детелините“ са с баланс от 16-10 и са трети в класирането, докато „фенерите“ имат 15 победи и 11 загуби на седмото място.

И ОЩЕ: Баскетболистът на Фенербахче Ник Калатес стана първият, който премина границата от 2000 асистенции в Евролигата. Това се случи, след като гардът приключи двубоя с 5 завършващи подавания за турския гранд, допълнени от 12 точки.

НАЙ-ДОБРИ: Кендрик Нън бе най-добър за Панатинайкос с 23 точки. Матиас Лесор добави 13 и 8 борби.

Джонатан Мотли бе най-резултатен за Фенербахче с 16 точки и 5 борби. С 12 в съблекалнята се прибра и Тарик Биберович. Скоти Уилбекин остана с 10 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Домакините достигнаха до аванс от 15 точки в третия период след 53:38, но „фенерите“ не се отказаха и сведоха пасива си до 5 точки след 54:59. Гостите обаче не успяха да се доближат повече, тъй като защитата на ПАО и няколко поредни коша на Кендрик Нън се оказаха достатъчни.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 февруари Панатинайкос ще играе срещу Реал Мадрид, докато ден по-късно Фенербахче ще спори с Баскония.

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани