12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНационални отбориПавлин Иванов пред BBALL.BG за световните квалификации: Излизаме като на война всеки...

Павлин Иванов пред BBALL.BG за световните квалификации: Излизаме като на война всеки мач

Вярвам, че всеки един от нас ще се раздаде максимално, казва още националът

Българският национален отбор стартира участието си в квалификациите за световното първенство днес. В 19.30 ч. в „Швитурио Арена“ в Клайпеда „лъвовете“ ще излязат срещу Литва в първия си мач от група F.

По този повод BBALL.BG се свърза с един от избраниците на Росен Барчовски за първия игрови прозорец от пресявките Павлин Иванов. Гардът сподели с какви емоции е отново част от състава на представителния ни тим и какви са неговите очаквания за срещите от квалификациите за шампионата на планетата през 2023 г. Ето и какво каза той:

– Измина повече от половин година от класирането ви на Евробаскет 2022. Липсваше ли ти това да си част от националния отбор?

– Липсваше ми, да. Винаги идвам позитивно настроен, с желание за победи над големи държави. През този прозорец също имаме тази възможност, така че се надявам да се възползваме максимално и да успеем да победим.

– Каква е атмосферата в отбора?

– Атмосферата е доста приятна и весела, и в същото време всеки един от играчите и щаба дава най-доброто от себе си.

– Ти не успя да се включиш в лагера през август. Как се чувстваш сега и готов ли си за мачовете от световните квалификации? 

– Мисля, че съм готов.

– В група сте с отбори като Литва, Чехия и Босна и Херцеговина? Как би я определил като трудност?

– Групата ни е доста тежка. Излизаме като на война всеки мач, защото ние сме аутсайдери, но както казах всички имаме желание да побеждаваме големи държави като Литва, Босна и Херцеговина и Чехия и затова ще дадем всичко от себе си.

– Какъв баскетбол, лично ти, би искал да видиш от отбора в тези мачове?

– В тези мачове вярвам, че всеки един от нас ще се раздаде максимално и ще има голямо желание за победа.

– Какво би казал на хората, за да дойдат да ви подкрепят на 29 ноември в Ботевград?

– Бих им казал, че имаме нужда от тях, защото те ни зареждат допълнително във важните моменти. Неслучайно те са определяни като “шестия играч”. Надявам се залата да е пълна, липсва ни да играем пред истинска публика, да чуем химна и скандирането “Българи, юнаци”.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани