10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияОтборите от НБЛ отново стават част от инициатива на Спешъл Олимпикс

Отборите от НБЛ отново стават част от инициатива на Спешъл Олимпикс

Тимовете ще се включат Eвропейската баскетболна седмица

Националната баскетболна лига ще се включи за поредна година в Eвропейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс. В периода от 27 ноември до 5 декември Спешъл Олимпикс България отново ще организират промоционална камапания с цел да се разшири достъпа до спорт за хората с интелектуални затруднения и да се промени живота им чрез баскетбола.

Баскетболната седмица е партньорство на ФИБА Европа и Спешъл Олимпикс Европа от 2004 г. От тогава броят на баскетболистите в Спешъл Олимпикс нарастна от 13 000 до близо 60 000 в Европа.

В подкрепа на каузата играчите от всички клубове в НБЛ ще излязат за първите си мачове при подновяването на сезона, в началото на декември със специални ленти “Аз подкрепям Спешъл Олимпикс България” на екипите си.

Представители на отборите и главният мениджър на лигата Сандра Велчева Хънт пък ще се включат в турнира, който ще се проведе в рамките на Европейската баскетболна седмица Спешъл Олимпикс България на 27 ноември (събота) от 10.00 ч. в тренировъчната зала на НСА „Васил Левски“. Надпреварата се организира съвместно с НСА „Васил Левски“ и Ресурсен център –  София.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани