14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориПавлин Иванов е новият капитан на националния ни отбор

Павлин Иванов е новият капитан на националния ни отбор

Гардът ще носи лентата в представителния ни тим

Българският национален отбор има нов капитан. Лентата в представителния ни тим е поверена на Павлин Иванов.

196-сантиметровият гард играе за България от квалификационния цикъл за Евробаскет 2015. След това участва и в пресявките за шампионата на Стария континент през 2017 г., както и в тези за световнoто през 2019 г. и за предстоящия шампионат на планетата. Освен това, е част от тима ни в квалификациите и на Евробаскет 2022.

Павлин Иванов има и шест мача за националния ни тим в предварителните пресявки за Евробаскет 2025, в които записва средно по 11.7 точки, 3.2 борби и 2.7 асистенции.

Това лято за отбора на Росен Барчовски предстоят участия в два турнира – още един етап от предквалификацията за Евробаскет 2025 и олимпийска предквалификация.

На 22 и 29 юли нашите ще приемат Норвегия и Австрия в срещи от новата фаза на предварителната квалификация за Евробаскет 2025. Тези двубои ще бъдат в „Арена Ботевград“ и ще започнат в 18.00 ч. Първият мач на България в този цикъл ще бъде на 19 юли – гостуване на Норвегия. На 2 август „трикольорите“ ще имат визита и на Австрия.

От 12 август България ще играе в Турция предварителна квалификация за Олимпиадата в Париж през 2024 г. Първите съперници на нашите в южната ни съседка ще бъдат домакините, както и Украйна и Исландия.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани