8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориПавлин Иванов в Топ 10 на реализаторите след края на олимпийската предквалификация...

Павлин Иванов в Топ 10 на реализаторите след края на олимпийската предквалификация в Турция

Иван Алипиев пък се нарежда сред най-добрите по борби

Няколко български баскетболисти се наредиха сред най-добрите след изиграване на срещите от олимпийската предквалификация в Турция. Това са Павлин Иванов, Иван Алипиев, Константин Костадинов, Емил Стоилов и Алекс Симеонов. 

Павлин Иванов влиза в Топ 10 на няколко индивидуални класации. Новото попълнение на румънския Сибиу е десети при реализаторите на олимпийската  предквалификация – с по 13.7 точки в три срещи, девети по процент успеваемост в стрелбата от средно разстояние – 47.6%, десети по асистенции – с 3.3 завършващи подавания на среща и седми по откраднати топки – с по 1.7.

Неговият съотборник Иван Алипиев се нарежда девети в графата с борбите – с по 6 овладени под двата ринга топки в три двубоя на България.

Константин Костадинов и Емил Стоилов са съответно шести и осми по чадъри – с по 1 на мач.

По изиграни минути Павлин Иванов е на трета позиция (с по 34.2 на мач), Иван Алипиев е пети (с по 29.8 на среща), а Алекс Симеонов е седми (с по 28.8 на двубой).

България не успя да прескочи груповата фаза на олимпийската предквалификация в Истанбул и финишира на последно място в своя поток с баланс от 0-3.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани