13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАЛейкърс почетоха паметта на Коби с шампионските си пръстени

Лейкърс почетоха паметта на Коби с шампионските си пръстени

Без церемония по откриване на банера на "езерняците"

Шампионите в НБА от 2019/2020 Лос Анджелис Лейкърс получиха шампионските си пръстени. Това се случи на специална церемония преди сблъсъка с Клипърс, който постави начало на сезона в най-силното първенство в света.

Пръстените са специални изработка и включват различни елементи, описващи 2020 г., включително цифрата 17, която показва коя титла е това за клуба. Думата “единство” е поставена на всеки пръстен, като тя насочва към движението за социална справедливост.

От Лейкърс не са забравили и за легендата Коби Брайънт, който си отиде от този свят през януари заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана след катастрофа с хеликоптер. В негова чест змия обгръща номера на всеки играч на ценното бижу, което тежи 16.45 карата и има общо 804 камъка.

Това очевидно са изключително необичайни времена и церемонията е съвсем различна без фенове. Обикновено в тази зала има около 20 000 души и се надявам в най-скоро време ние да успеем да преодолеем това и да ги компенсираме”, заяви комисарят на НБА Адам Силвър по време на събитието.

Позволете ми да се обърна към феновете директно. Много ни липсвате. Но някой ден, скоро, ще бъдем отново заедно. Когато сме заедно, ще празнуваме нещо наистина специално. Дотогава имаме няколко пръстена да раздадем”, добави президентът на Лейкърс Джийни Бъс.

По време на церемонията всеки един от играчите на Лейкърс бе представен от специални гости, включително хора от първа линия в борбата с вируса в Лос Анджелис, както и от семействата им. Леброн Джеймс пък бе приветстван от ученици от училището си „I Promise“ в Охайо.

Междувременно, стана ясно, че шампионският банер на Лейкърс в “Стейпълс сентър” ще остане закрит, докато пандемията от коронавирус не отшуми и феновете не бъдат пуснати в залата. От клуба искат това събитие да бъде изпълнено с емоциите и на зрителите по трибуните.

Вижте сами цялата церемония:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани