14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияОще 300 лв. от наказания за НБЛ

Още 300 лв. от наказания за НБЛ

Санкции за двама играчи и един клуб от шампионата

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ излезе с нова порция наказания след мачове от 4 кръг в шампионата при мъжете. От лигата санкционираха двама баскетболисти и един клуб. 

Ето и какви са решенията на ДАС към НБЛ:

„На заседание, проведено на 01.11.2021 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Чавдар Зехиров – дежурен представител на БФБ от среща №19 между отборите на БК Черноморец Бургас и БК Ямбол, проведена на 30.10.2021г., в гр. Бургас. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, ДАС реши:

„Налага на БК Черноморец Бургас имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева на основание чл. 40 т.3 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.4 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за домакинство в спортно съоръжение, с констатирани и неотстранени несъответствия от Комисията по материално-техническата база в среща № 19 между отборите на БК Черноморец Бургас и БК Ямбол, проведена на 01.11.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, не е налично резервно баскетболно табло с чупещ се ринг, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.4 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.3 от ДАП на НБЛ е до 2000 лева. Предвид, това че нередностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 100 (сто) лева.“

ДАС разгледа доклада на Любомир Амиорков – дежурен представител на БФБ от среща №16 между отборите на БК Рилски спортист” и БК „Спартак Плевен“, проведена на 30.10.2021г. в гр. Самоков и:

„Налага на Мартин Маринов – състезател с № 17 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 16 между отборите на БК Рилски спортист и БК Спартак Плевен, проведена на 30.10.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №17 от отбора на  БК Спартак Плевен – Мартин Маринов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

На заседание, проведено на 04.11.2021 г. ДАС разгледа доклада на Борислав Пелтеков – дежурен представител на БФБ от среща №18 между отборите на БК Академик Пловдив и БК Балкан, проведена на 01.11.2021г. в гр. Пловдив. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

„Налага на Илиян Пищиков – състезател с №7 от отбора на БК Балкан – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 18 между отборите на БК Академик Пловдив и БК Балкан, проведена на 01.11.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №7 от отбора на  БК Балкан – Илиян Пищиков – е отсъдено техническо нарушение за симулация. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани