7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияОФИЦИАЛНО: Академик София спира дейността си

ОФИЦИАЛНО: Академик София спира дейността си

От клуба излязоха с официално потвърждение

Академик София излезе с официално потвърждение, в коeто обявява, че прекратява участието си в първенството на България и своята дейност. От клуба заявиха това в страницата си в социалната мрежа Фейсбук.

Ето и какво гласи официалното съобщение на Академик:

Уважаеми привърженици и любители на баскетболната игра,

след 14 шампионски титли и 9 купи на България като Лукойл Академик и след достойно представяне в НБЛ като Академик А1, дойде ред да обявим най-трудното и най-болезненото решение, което някога се е налагало да взима ръководството на клуба ни.

В тежките и несигурни времена, в които всички ние сме принудени да живеем през последните няколко месеца, професионален баскетболен клуб Академик прекратява участие в Националната баскетболна лига и на този етап, преустановява дейност.

Изказваме благодарности на всеки един баскетболист, треньор и служител на Лукойл Академик и на Академик А1, работил в името на благото и на успеха на нашия клуб.

В този тежък момент, благодарим сърдечно на всички Вас и запазваме вярата, че неблагоприятната ситуация, в която се намираме, ще се промени и Академик отново ще го има, ще се завърне и пак ще жъне успехи, както в България, така и на европейската сцена.

А до тогава: пазете се и ви желаем здраве и спокойни дни!”

Академик София остава на историята на българския баскетбол общо 37 трофея у нас. В това число влизат 26 шампионски титли и 11 Купи на България, допълнени от 7 години със златен дубъл по родните терени, както Купата от Южната конференция на ФИБА през 2003 г. и финалите в турнира КЕШ през 1958 и 1959 г.

Рожби на клуба са легенди като Любомир Панов, Георги Панов, Виктор Радев, Никола Илов, Михаил Семов, Петър Лазаров, Димитър Сахаников, Георги Бързаков, Никола Атанасов, Атанас Голомеев, Темелаки Димитров, Стефан Филипов, Славей Райчев, Владимир Боянов.

На Лукойл Академик голяма част от кариерата си отдава и легендата Тодор Стойков. Екипа на „студентите“ носят още досегашният треньор Георги Давидов, Тенчо Банев, Димитър Ангелов, Стефан Георгиев, Юлиан Радинов, Христо Николов, Веселин Веселинов, Александър Груев и Филип Виденов.

Част от успехите на Академик са и играчи като Асен Великов, Павел Маринов, Чавдар Костов, Христо Захариев, Павлин Иванов, Божидар Аврамов, Димитър Димитров, Александър Янев, Крис Минков, Николай Грозев и Цветомир Чернокожев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани