17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАОтиде си легендата Боб Найт (видео)

Отиде си легендата Боб Найт (видео)

Членът на Залата на славата е напуснал този свят на 83-годишна възраст

Легендарният треньор oт NCAA и член на Залата на славата Боб Найт е напуснал този свят на 83-годишна възраст. Новината бе потвърдена от семейството на специалиста, който се бори със заболяване в продължителен период от време, като през април дори бе приет в болница.

Генералът, както бе известен още той, застава начело на Арми Блек Найт през 1965 г. и продължава с него до 1971 г. От 1971 до 2000 г. постига най-големите си успехи с Индиана Хузиърс, като с тях има 661 победи (рекорд за университета Индиана Блумингтън) и достигна финалния турнир в колежанския шампионат 24 пъти в 29-те си сезона. С тима има 3 шампионски титли, като тази от 1976 г. е с перфектен баланс. Нещо, което до този момент не е постигано от друг отбор.

През 1984 г. извежда САЩ до златото от Олимпийските игри в Лос Анджелис, като това е последният аматьорски тим на американците, сторил това.

Завършва треньорската си кариера със седем години в Тексас Тех. След това се изявява като анализатор към ESPN в колежанския баскетбол.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани