19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаГалатасарай залага на български национал (видео)

Галатасарай залага на български национал (видео)

Дий Бост ще подсили участника в Шампионската лига

Националът на България Дий Бост вероятно ще продължи кариерата си в Турция. Според Sportando, гардът е постигнал договорка с участника в Шампионската лига Галатасарай. 

Според информацията, 188-сантиметровият американец с български паспорт e имал оферти и от клубове в Евролигата, но е приел тази на турския тим. Това означава, че той ще напусне Франция след два сезона в Монако, с който триумфира в турнира Еврокъп през последната година.

През 2020/2021 Дий Бост записва средно по 11.3 точки, 2.3 борби и 4 асистенции в общо 34 мача в лига ПРО А, както и средни показатели от 13.8 точки, 2.8 борби и 4.5 асистенции в 22 срещи по европейските терени.

Преди това Дий Бост преминава през отбори като Химки, Страсбург, Жалгирис, Зельона гора, Трабзонспор, Тротамундос и Будучност, като има един сезон и в G-Лигата към НБА. Носител на Купата на Лигата във Франция през 2017 г. и на Купата на френската федерация през 2018 г. На сметката си има още титлите в Полша и в Черна гора, като през 2016 г. е избран за MVP на финалите в полския елит.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани