9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАОтвъд океана: Поставиха Везенков сред кандидатите за заместници на Харисън Барнс в...

Отвъд океана: Поставиха Везенков сред кандидатите за заместници на Харисън Барнс в Сакраменто

Ако българинът влезе в тази роля, то Кингс могат да се възползват от неговата ефективност, смятат анализаторите

Остава около седмица преди старта на тренировъчните лагери за отборите от НБА. Такъв предстои и за българския национал Александър Везенков, който от новия сезон ще носи екипа на Сакраменто отвъд океана.

В САЩ вече все по-усилено говорят за крилото, който ще започне новото предизвителство в кариерата си в селекцията на Майк Браун със самочувствието на MVP в Евролигата през 2022/2023. 28-годишният баскетболист е гласен за един от играчите, които ще могат да заменят Харисън Барнс в стартовата петица на „кралете“.

Потенциален кандидат, който може да поеме функциите на Барнс, е Александър Везенков. С ръст от 206 см., той демонстрира своето майсторство в Европа, показвайки реализаторските си умения. През миналия сезон българинът записва средно по 21.5 точки, 6.8 борби и 1 открадната топка.

Ако Александър Везенков влезе в ролята на титуляр за Сакраменто, вместо Харисън Барнс, отборът може да се възползва от неговата ефективност. Способността на крилото да намира свободните пространства би дало възможност за добър тандем с ДиАрън Фокс. С наличието на стрелец като Кевин Хюртер и присъствието на Везенков на терена нападението на Кингс може да се засили още повече. Бившият играч на Олимпиакос вече доказа в Евролигата, че може да играе под напрежение и да носи точки в решаващи моменти, което би било ценно оръжие за отбор с амбициите на претендент в оспорваната Западна конференция.

Поглеждайки към 2023/2024 в НБА, най-добрият сценарий за Сакраменто би бил да надгради успеха си от предишния сезон и да продължи да развива ядрото си от млади играчи. Най-лошият би бил, ако се борят да запазят инерцията си и не успеят да направят значителни подобрения. Очакваме те да се борят за участие в плейофите и може би дори да преминат първия кръг„, се казва в анализ на Clutchpoints.com за Кингс и новия сезон в лигата. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани