9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАОтвъд океана вярват, че Везенков може да оформи добро партньорство с Домантас...

Отвъд океана вярват, че Везенков може да оформи добро партньорство с Домантас Сабонис

Според журналистът Мат Джордж, българинът ще бъде използван на позиция 4 в Сакраменто

Журналистът от телевизия ABC 10 в САЩ Мат Джордж говори пред БНТ в предаването „Арена спорт“, в което коментира какви са шансовете на Александър Везенков да бъде наистина успешен с екипа на Сакраменто Кингс. Според него, най-добрият български баскетболист приоритетно ще бъде използван на позиция 4 и има всички изгледи да оформи добро партньорство с литовеца Домантас Сабонис.

„Мисля, че приоритетно ще играе на позиция 4. Виждам го като тежка четворка. Естествено, всичко зависи от Майк Браун. Той ще получи време на паркета с ДиАрън Фокс и Сабонис. В офанзивната част на играта Везенков е блестящ и именно поради тази причина го виждам на подобна позиция„, започна Мат Джордж.

Откакто се завърна в състава Харисън Барнс е човекът, който получава място в стартовата петица. През миналия сезон той започна в 82 мача и играеше средно по 32 минути. Ще бъде трудно на Везенков. Едва ли някой мисли в момента, че той може да бъде сред стартовата петица на Сакраменто Кингс. На първо време той трябва да докаже, че е на нивото на НБА. Лично за мен би било шокиращо, ако го видя в стартовата петица още в началото, но всичко може да се случи. За мен основният му конкурент ще бъде Барнс, тъй като другият вариант Кийгън Мъри може да бъде преместен на позиция 3„, добави той.

Американският журналист говори още и от какво ще се нуждае Александър Везенков, за да бъде успешен престоят му в НБА с екипа на Сакраменто Кингс.

„В момента най-добрите играчи в НБА са европейци. Тук баскетболът е по-бърз и предизвикателствата са повече особено в защита. Един от основните въпроси е как Саша Везенков ще се адаптира към играта в защита на Сакраменто. Кошът и стрелбите обаче са същите, така че смятам, че Везенков ще се наслади на престоя си в Сакраменто Кингс“, заяви Мат Джордж.

„Той можеше да дойде в НБА още преди година, но тогава си личеше, че има още работа за вършене. Искаше да спечели Евролигата и да дойде тук като шампион, но не успя. Все пак Саша беше избран за най-полезен играч и мисля, че това го направи щастлив. Сакраменто му предложи много добър договор не само за стандартите на клуба, а за стандартите на НБА. Мисля, че с добра работа и силно представяне той може да си заслужи дори повече, когато този договор изтече. От моя гледна точка това е една много добра сделка и за двете страни„, завърши той.

ПрезGoogle
ИзточникБНТ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани