13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаБарселона влетя в елиминациите на Евролигата (видео)

Барселона влетя в елиминациите на Евролигата (видео)

Николас Лапровитола се превърна в герой за каталунците

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона триумфира за втори пореден и общо 22-ри път в Евролигата този сезон. На свой терен момчетата на Роджър Гримау събориха Макаби Тел Авив с 92:89 в среща от 33 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

И ОЩЕ: Каталунците се класираха за плейофите в турнира на богатите, като имат в актива си и 11 загуби. Израелският гранд е с баланс от 19-14 и се намира на седма позиция, като ще участва в първия турнир, който ще определи последните участници в елиминациите.

НАЙ-ДОБРИ: Ян Весели и Алекс Абринес вкараха по 17 точки за Барселона, като първият овладя и 7 борби. Николас Лапровитола добави 15 и 9 асистенции.

Уейд Болдуин бе най-резултатен за Макаби Тел Авив с 22 точки. Джош Небо приключи с 14 и 9 борби. Джон ДиБартоломео остана с 12 точки.

КЛЮЧЪТ: След равностойно първо полувреме домакините достигнаха до преднина от 70:63 след 26:20 в третата четвърт. В последния период Уейд Болдуин, Джон Небо и Лоренцо Браун върнаха Макаби в играта след 89:89. Тройка на Николас Лапровитола 5 секунди преди края прати радостта от успеха в лагера на каталунците след 92:89.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 април Барселона ще гостува на АСВЕЛ, докато ден по-рано Макаби Тел Авив ще има за съперник Армани Милано.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – МАКАБИ ТЕЛ АВИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани