13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаОлимпиакос е готов да предложи по-висока заплата на Везенков (видео)

Олимпиакос е готов да предложи по-висока заплата на Везенков (видео)

"Червено-белите" гласят за българина ново споразумение за четири години и по 2 млн. евро на година

Олимпиакос изглежда вече мисли как да запази в редиците си Александър Везенков. Според медиите на Стария континент, от гръцкия гранд са готови да предложат на крилото нов договор за четири години, като всеки сезон той ще получава по 2 млн. евро. 

MVP и Реализатор №1 в Евролигата от последния сезон има споразумение с гранда от Пирея до 2025 г., което поднови през януари. Към момента възнаграждението му е около 1.5 млн. евро. В него обаче има и клауза за откупуване от тим от НБА.

В Олимпиакос са решени на всичко, за да запазят Александър Везенков, който е желан и от Сакраменто. „Кралете“ обаче могат да започнат преговорите с крилото след драфта отвъд океана, който ще бъде на 23 юни.

Александър Везенков се превърне в звезда на Олимпиакос, с който достигна до финал в Евролигата през 2022/2023, както и до три трофея – Купата и Суперкупата, и шампионската титла в южната ни съседка.

През миналия сезон 27-годишният баскетболист записва средно по 17.6 точки, 6.8 борби и 1.9 асистенции в общо 40 мача на Олимпиакос в Евролигата, както и средни показатели от 16.7 точки, 4.4 борби и 1.9 асистенции в 30 срещи в елита на южната ни съседка.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани