20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияОбявиха Идеалната петица на Финалната четворка за Купата на ББЛ

Обявиха Идеалната петица на Финалната четворка за Купата на ББЛ

По двама баскетболисти на Миньор 2015 и Ахил, както и един на Хебър сред най-полезните на турнира

По двама баскетболисти на Миньор 2015 и Ахил, както и един на Хебър попаднаха в Идеалната петица на Финалната четворка в турнира за Купата на ББЛ. Мачовете от нея се проведоха през миналия уикенд в зала „Фестивална“ във Видин.С

Сред най-добрите е избраният за MVP на турнира Христо Гатев. 37-годишният състезател завърши с 21 точки и 8 борби при победата на Миньор 2015 срещу Ахил с 90:79 на финала, а само точка го раздели от дабъл-дабъл при драматичния успех срещу Хебър на полуфиналите – 9 точки и 10 борби.

Ключов принос за триумфа на отбора от Перник имаше и неговият съотборник Георги Бързаков. Той се отчете с 30 точки и 6 борби срещу състава от Пазарджик, а срещу Ахил завърши с 20 точки и 13 борби.

Един от лидерите на Ахил Георги Кучков също заслужи мястото си в Идеалната петица, след като избухна с 49 точки и 6 борби при победата срещу Хасково в първия мач. На финала срещу Миньор пък той завърши с 22 точки и 6 асистенции.

Силното представяне на Ахил бе и благодарение на Йордан Кирилов, който доближи трипъл-дабъл в първия мач на отбора му – 7 точки, 12 борби и 11 асистенции, а в срещата за трофея записа 27 точки и 8 борби.

Топ 5 допълва центърът на Хебър Христо Бъчков. Той оформи дабъл-дабъл от 29 точки и 17 борби на полуфинала с Миньор 2015, но само отборът му отстъпи с точка на своя съперник.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани