15.7 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългарияМиньор 2015 е новият носител на Купата на ББЛ

Миньор 2015 е новият носител на Купата на ББЛ

Във финала, във Видин отборът от Перник се наложи над Ахил

Миньор 2015 е новият носител на Купата на ББЛ. На финала в турнира през този сезон тимът се наложи над състезаващия се в ББЛ Б група тим на Ахил с 90:79 в зала „Фестивална“ във Видин. Победителите водеха през целия мач, на моменти и с 24 точки и въпреки че пропиляха голяма част от преднината си, удържаха натиска на опонента си в края.

Любопитното е, че старши-треньор и на двата отбора е Георги Младенов, който днес обаче бе начело на Ахил, а тимът от Перник бе воден от Милен Дудев, както бе и в последните мачове.

Турнирът за Купата на ББЛ се проведе за четвърта година, като до момента трофеят е печелен още от Хебър, Спортист Своге и Балкан -2.

Миньор 2015 започна мача със серия от 7-0, а след много силни изяви в подкошието, за малко повече от пет минути разликата вече бе двуцифрена. Играта продължи кош за кош, а след първата част тимът бе напред с 27:15. Отборът от Перник продължаваше да доминира и през втория период и на почивката се откъсна с 52:32 след 16 точки на Христо Гатев. Ахил пък разчиташе основно на Георги Кучков, отбелязал 14.

Столичният тим стартира второто полувреме със серия от 7-0, като повече от пет минути съперникът не успяваше да се разпише. Разликата продължи да пада и след тройка със сирената на разигралия се Йордан Кирилов, преди последната част отборът му намали за 57:67. Ахил продължи да държи под напрежение опонента си и в оставащото време и на няколко пъти се доближаваше на 7-8 точки, но така и не стигна до пълен обрат.

Христо Гатев бе най-резултатен за победителите с 21 точки, като овладя и 8 борби, като той бе избран и за MVP на финала. Георги Бързаков оформи дабъл-дабъл – 20 и 13 борби. Драгомир Енчев вкара 13 точки и 8 борби. С 12 точки се отчете Милен Дудев. 10 добави Георги Дамянов.

За съперника Йордан Кирилов завърши с 27 точки и 8 борби. Георги Кучков регистрира 22. С 11 остана Калоян Славев.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани