14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАНяма кой да стигне легендата Грег Попович (видео)

Няма кой да стигне легендата Грег Попович (видео)

73-годишният специалист е №1 по победи в редовния сезон на НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Грег Попович постави рекорд в НБА, превръщайки се в треньора с най-много победи в редовния сезон. 73-годишният специалист достигна до своя успех №1336 в кариерата си, след като неговият Сан Антонио отказа Юта със 104:102 у дома.

И ОЩЕ: Грег Попович измести от първото място във вечната ранглиста легендата Дон Нелсън. Наставникът на Спърс достигна до тази цифра в общо 2030 мача в лигата, докато Нелсън прави това в общо 2398 двубоя. По-рано през сезона Грег Попович, който води „шпорите“ от 1996 г. насам, стана първият, преминал границата от 1500 победи в редовния сезон и в плейофите на НБА.

„Това е просто свидетелство за много хора“, каза Попович. „Нещо подобно не принадлежи на един човек. Баскетболът е отборен спорт. Вие проповядвате на играчите си, че трябва да го правят заедно и това със сигурност е било така в моя живот с всички прекрасни играчи и треньори, екипа, с който бях благословен, с подкрепата на този прекрасен град. Феновете ни подкрепят независимо от всичко„, споделя Грег Попович. 

НАЙ-ДОБРИ: Дейонте Мъри вкара 27 точки за Сан Антонио плюс 9 борби и 5 откраднати топки. Якоб Пьолтъл и Зак Колинс добавиха по 15, като първият грабна и 11 борби. Келдън Джонсън приключи с 13 точки и 10 борби.

Донован Мичъл бе най-добър за Юта с 24 точки, 7 борби и 6 асистенции. Джордан Кларсън се разписа със 17 и 8 борби. Руди Гобер и Хасан Уайтсайд останаха с по 13 точки, като овладяха общо 26 борби.

СТАТИСТИКА ОТ САН АНТОНИО – ЮТА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани