10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияАлександър Дяковски: С този състав сме длъжни да постигнем абсолютния максимум

Александър Дяковски: С този състав сме длъжни да постигнем абсолютния максимум

Смея да твърдя, че до момента свършихме доста качествена работа, казва още треньорът на Спартак

Спартак се подготвя на пълни обороти за новия сезон в НБЛ. Около 10 дни плевенчани тренират усилено в зала „Балканстрой“ под зорките погледи на треньорите Александър Дяковски и Галин Стоянов.

Очакванията ми се оправдават напълно като желание, енергия, ентусиазъм. Смея да твърдя, че до момента свършихме доста качествена и то много работа. Разбира се, продължаваме. Основно работим физически и кондиционно. Тази седмица свършихме доста неща и баскетболно, основно в защита като принципи, за които смятахме, че ще ни бъде нужно повече време. Успяхме да минем почти през всичко тази седмица. Всичко това е благодарение на огромната концентрация и старание на момчетата„, заяви Александър Дяковски.

Все още е рано, но мисля, че момчетата бързо ще свикнат един с друг. Повечето от тях са играли заедно, познават се, приятели са. Това ще улесни процеса. Ние като цяло досега малко сме правили пет на пет, по-скоро това са били единични случаи за защита. Тепърва това ще го работим“, добави наставникът на Спартак.

Моите първи впечатления са, че нещата имат един много по-различен вид, от всяка гледна точка. Относно селекцията е ясно, но много неща започнаха да се променят и организационно. С пристигането на Галин Стоянов нещата стават все по-добри. С този състав сме длъжни да постигнем абсолютния максимум като игра и класиране. Няма как, очакванията към нас ще бъдат високи цяла година. Коча Йовович се включва така все едно винаги е бил тук. Няма абсолютно никакви проблеми с това„, завърши треньорът.

Спартак има уредени пет контроли до този момент. На 9 септември плевенчани ще играят срещу Левски Лукойл от 16.00 ч. в зала „Универсиада“. На 18 и 19 септември са проверките срещу Берое и Ямбол. На 25 и 26 септември отборът ще бъде домакин на турнир в Плевен, в който ще участват още Балкан, Рилски спортист и Берое.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани