12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияНиколай Стоянов: Чувствам се като в свои води в Спартак

Николай Стоянов: Чувствам се като в свои води в Спартак

Всички в отбора се разбираме отлично, работим здраво, заяви едно от новите попълнения на плевенчани

Николай Стоянов е едно от новите попълнения в селекцията на Спартак Плевен. Гардът е доволен от своя избор и се разбира много добре със съотборници си.

Вече 10 дни съм в Плевен, чувствам се много добре. Всички в отбора се разбираме отлично. Работим здраво. Надявам се да продължаваме по този начин. В Плевен ми харесва много. Надявам се да бъде така и до края на сезона, да има много положителни емоции„, сподели Николай Стоянов.

Имах оферти и от други български клубове, на които благодаря. Но да, лесно взех решението да се присъединя към Спартак. Хареса ми офертата още от първия ми разговор с Богдан Петков. В крайна сметка не беше много сложно да преценя да дойда тук„, добави носителят на 2 Купи България.

Доста време Александър Дяковски е треньор на Спартак в НБЛ. Вече има опит, който със сигурност ще му помага в това изпитание, което му предстои през тази година. Първите ми наблюдения са много добри. Надявам се ние да сме направили същите впечатления на него, както той на нас„, заяви Николай Стоянов.

Относно състава, общо взето всеки с всеки е играл в някоя младежка формация или в мъжкия национален отбор, както и по клубовете. Познаваме се. Коча Йовович е играл за Черно море Тича, познава ни добре. Остава да привлечем висок играч на позиция 5. Надявам се и това да се случи по-скоро. С момчетата се разбираме идеално. Чувствам се като в свои води в този състав, а и с треньор като Галин Стоянов„, казва шампионът в НБЛ през 2018 г. с Левски Лукойл.

Вече се заговори повече за Спартак. С няколко нови попълнения винаги става интересно. Най-важното е да оправдаем очакванията, първо на феновете, след това на ръководителите и на всички останали. Смятам, че времето до началото на сезона ще ни бъде напълно достатъчно, ще имаме и контроли заедно. Най-важното е всички да сме здрави„, пожела си националът.

На пръв поглед от останалите, Рилски спортист изглежда основен фаворит, както бе и през последната година. Започнаха и със силни контролни срещи, със силни тимове. Изглеждат окомплектован отбор и започват да влизат вече в нормален тренировъчен процес. Балкан и Черноморец също имат силни селекции, с доста чужденци. Вече работят всички заедно. За другите тимове все още нямам наблюдения, но се надявам всички да са равностойни и да показват силна игра“, допълва варненецът.

Хубаво е, че ще има още един отбор в НБЛ. Колкото повече, толкова по-добре. Важното е да има повече тимове и все повече български момчета да играят в лигата с чужденците, за да израстват все повече български играчи“, е мнението на Николай Стоянов.

Трансферен удар за Спартак Плевен

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани