14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияНБЛ с глоби на стойност 900 лв. след последния кръг

НБЛ с глоби на стойност 900 лв. след последния кръг

От лигата наказаха технически нарушения и неизправни измервателни уреди

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ излезе с наказанията след изиграните мачове от 6 кръг в шампионата при мъжете. Глобите са на обща стойност 900 лв. 

Ето и какви са решенията на ДАС към НБЛ:

На заседание, проведено на 07.12.2021 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Борислав Пелтеков – дежурен представител на БФБ от среща №27 между отборите на Рилски спортист и Балкан, проведена на 04.12.2021г. в гр. Самоков.

Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

„Налага на Дивон Уошингтън, състезател с №6 от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №27 между отборите на БК Рилски спортист и БК Балкан , проведена на 04.12.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №6 от отбора на БК Балкан – Дивон Уошингтън – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

ДАС разгледа и доклада на Владимир Атанасов от мача между Левски и Ямбол, проведен на 04.12.2021 г. в гр. София.

Въз основа на доклада ДАС:

„Налага на Кръстан Кръстанов – състезател с №41 от отбора на БК Ямбол – глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №30 между отборите на БК Левски и БК Ямбол, проведена на 04.12.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №41 от отбора на БК Ямбол – Кръстан Кръстанов – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

Въз основа на същия доклад ДАС

Налага на БК Левски имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди и/или съоръжения в среща №30 между отборите на БК Левски и БК Ямбол, проведена на 04.12.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, червената  светлинна линейна индикация на таблото не функционира правилно и съгласно предназначението си, което е нарушение на чл. 7, ал.1, т.14 и чл.7, ал.1, т.15 oт Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. С решение от 27.10.2021г., ДАС отправи указание до БК Левски да приведе спортната зала в състояние, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база (арг. от чл. 7 от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата) като бъдат отстранени нередовностите на уредите до следващата среща на клуба. С оглед фактите, изложени в доклада на дежурния представител, указанията на ДАС не са изпълнени. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид направеното предупреждение и това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.“

Въз основа на доклада на Красимир Стойнов от мача между Черноморец и Берое от 4 декември ДАС реши:

„Налага на Тихомир Желев, състезател с №15 от отбора на БК Черноморец Бургас, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №26 между отборите на БК Черноморец Бургас и БК Берое , проведена на 04.12.2021г.
 
На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №15 от отбора на БК Черноморец Бургас – Тихомир Желев – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

ДАС се запозна и с  доклада на Румен Калпакчиев – дежурен представител на БФБ от среща №28 между отборите на Академик Пловдив и Черно море Тича, проведена на 06.12.2021г. в гр. Пловдив и реши:

„Налага на Николай Титков – състезател с №5 от отбора на БК Академик Пловдив – глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №28 между отборите на БК Академик Пловдив и БК Черно море Тича, проведена на 06.12.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №5 от отбора на БК Академик Пловдив – Николай Титков – е отсъдено техническо нарушение за симулация. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Налага на Николай Николов – състезател с №8 от отбора на БК Академик Пловдив – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №28 между отборите на БК Академик Пловдив и БК Черно море Тича, проведена на 06.12.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №8 от отбора на БК Академик Пловдив – Николай Николов – е отсъдено техническо нарушение за симулация. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани