6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияНБЛ с глоби за играчи, треньори и клубове след мачове от 3...

НБЛ с глоби за играчи, треньори и клубове след мачове от 3 кръг

Общата стойност на санкциите е 700 лв.

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ излезе с решенията след изиграването на няколко мача от 3 кръг. От лигата наложиха санкции на играчи, треньори и клубове на обща стойност 700 лв. 

Ето и какви са решенията на ДАС: 

„На заседание, проведено на 25.10.2021 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Румен Калпакчиев – дежурен представител на БФБ от среща №15 между отборите на БК Берое и БК Балкан, проведена на 23.10.2021 г. в гр. Стара Загора.

Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованото лице възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

„Налага на старши-треньора на БК Балкан – Преслав Пешев, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл. 35 т.1 ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща №15 между отборите на БК Берое и БК Балкан, проведена на 23.10.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на старши-треньора на БК Балкан – Преслав Пешев. Нарушението е първо за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието.

Налага на Дерик Маркс, състезател с №2 от отбора на БК Балкан, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 15 между отборите на БК Берое и БК Балкан, проведена на 23.10.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №2 от отбора на БК Балкан – Дерик Маркс – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Налага на Александър Георгиев, състезател с №12 от отбора на БК Берое, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 15 между отборите на БК Берое и БК Балкан, проведена на 23.10.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №12 от отбора на БК Берое – Александър Георгиев – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

След разглеждане на доклада на Красимир Стойнов – дежурен представител на БФБ от среща №13 между отборите на БК Ямбол и БК Рилски спортист, проведена на 23.10.2021г. в гр. Ямбол. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, ДАС реши:

„Налага на БК Ямбол имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща №13 между отборите на БК Ямбол и БК Рилски спортист, проведена на 23.10.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид, това че с решение на ДАС от 11.10.2021г. бе отправено указание до БК Ямбол и нередовностите все още не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.“

На базата на доклада на Владимир Атанасов – дежурен представител на БФБ от среща № 11 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черно море Тича, проведена на 23.10.2021г. в гр. Плевен съветът наложи на БК Спартак Плевен имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща №11 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черно море Тича, проведена на 23.10.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид, това че бе отправено указание до клуба с решение на ДАС от 14.10.2021г. и нередовностите все още не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

Освен това ДАС указва на Спартак Плевен да:

„да осигури провеждане на срещата, съответстващо на „Правилата за провеждане на среща или турнир от държавно първенство по баскетбол по време на извънредна епидемична обстановка във връзка с COVID-19“ , като се осигури провеждане на задължителен филтър на входа, като на всички влизащи в залата се измерва телесната температура с безконтактен термометър и не се допускат лица с повишена над 37 градуса температура, както и лица извън посочените в „СПИСЪК НА ЛИЦАТА, ИМАЩИ ПРАВО НА ДОСТЪП В ЗАЛАТА ЗА СРЕЩИ НА ОТБОРИТЕ, УЧАСТВАЩИ В ДП ПО БАСКЕТБОЛ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС Заповед № РД-01-748/02.09.2021 г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ВСИЧКИ СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ БЕЗ ПУБЛИКА“.

Указанието следва да бъде изпълнено до следващия домакински мач на отбора, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, поради нарушение на т.13 от „Правилата за провеждане на среща или турнир от държавно първенство по баскетбол по време на извънредна епидемична обстановка във връзка с Ковид-19.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани