7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияНационални отбори 3x3 се включват в квалификациите за европейско

Национални отбори 3×3 се включват в квалификациите за европейско

Пилотно първенство у нас определя участниците

Концепцията за развитие на 3х3 баскетбола бе една от основните точки в дневния ред на проведеното днес заседание на Управителния съвет на БФБ. Единодушно бе решено в Комисията за 3х3 да влезе още един член – Марио Андреев.

Управата прие и следните стъпки за развитие на 3х3 по предложение на Комисията във връзка с участието на национални отбори за мъже и жени в квалификациите за европейско първенство 3х3:

– Пресявките за континенталния шампионат ще се проведат в Констанца (Румъния) от 4 до 6 юни. Картотекирането на участниците пък трябва да стане до 4 май. 

– УС днес прие предложението Комисията 3х3 баскетбол заедно с Треньорската комисия към БФБ да определи треньор, който да подбере състав за подготовка и участие за квалификациите на Европейско първенство при дамите.

– За определянето на мъжкия национален отбор ще се проведе пилотно първенство 3х3, което ще включва вътрешни клубни първенства в НБЛ и ББЛ А група.

– Турнири ще се провеждат минимум един път в месеца с минимум 4 отбора и официално попълнен протокол по формуляр, като резултатите ще бъдат записани в платформата www.fiba3x3.com. ББЛ ще проведе отделно регионални и национален турнир до излъчването на 5 отбора – финалисти.

Предвижда се провеждането на финален етап на 30 април и 1 май, във формат – 8 отбора от НБЛ, 5 отбора от ББЛ, Шампионът на студентското първенство 3х3 и 2 отбора с Wildcard, съставени от играчи, които не са взели участие в предните етапи на първенството. Отборът-победител във финалите ще бъде регистриран за участие в международен турнир като част от подготовката и ще представи България в квалификациите за европейското първенство в Констанца (Румъния) между 4 и 5 юни.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани