13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияКорекции в НБЛ, ББЛ и женската А група

Корекции в НБЛ, ББЛ и женската А група

Общото събрание на централата ще бъде на 29 март

Управителният съвет към БФБ прие промени в правилата на НБЛ, ББЛ и женската А група. Това се случи по време на последното му заседание, което се проведе по-рано днес.

Ето и какви са промените:

УС прие нов текст в Правилата на НБЛ, след решение на Общото събрание на НБЛ, а именно:

„Раздел Картотекиране на състезатели и треньори

чл.62 (7) Считано от сезон 2022/2023 г. всеки БК трябва да предостави валидни професионални договори, касаещи сезона, за който се извършва картотеката, сключени между БК и минимум 7 състезатели, за да може да вземе участие в първенството.“

Управата утвърди и корекции в Календара на НБЛ за сезон 2021/2022 съгласно утвърдения от Общото събрание на НБЛ и предоставен на УС работен документ като се удължава спортно-състезателната година с 1 седмица.

УС единодушно реши да приеме следната промяна в Системата на ДП на А гр. жени:

„След изиграване на Първия етап, според класирането отборите се разделят на Първа  и Втора тройка. Играе се Втори етап (от 08 януари) на разменено гостуване за Първата тройка (по четири пъти) и Втората тройка (по два пъти), като не се зачитат резултатите от Първия етап.“

Приета бе и нова програма на Втора тройка от ДП на А група жени, според която отпадат 7, 8 и 9 кръг.

УС единодушно прие за нов член на БФБ – БАСКЕТБОЛЕН КЛУБ КРАЛЕТЕ НА ДОЛИНАТА, град Казанлък с председател Станимир Недев.

УС единодушно реши считано от сезон 2022/2023 регионалното мъжко първенство на Българска баскетболна лига – ББЛ Б група ще бъде включено в официалния календар на БФБ, като всички участващи БК трябва да са редовни членове на БФБ.

Освен това, стана ясно, че Общото събрание на централата ще бъде на 29 март. То ще се проведе от 9.00 ч. в зала „Триадица“. Ето и дневният му ред:

1. Отчет на Управителния съвет за изминалия период от предишното общо събрание;

2. Отчет на Контролния съвет за изминалия период от предишното общо събрание;

3. Утвърждаване на финансов отчет за 2021 г. и бюджет за 2022 г.;

4. Приемане на промени в Системата от показатели за оценка и финансово подпомагане на дейността на БК от министерството на спорта и други изтoчници;

5. Други.

При липса на кворум на основание чл. 27 от ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 10.00 ч., на същото място и при същия дневен ред.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани