12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияАлбена Брънзова поема функциите на мениджър развитие в женския баскетбол

Албена Брънзова поема функциите на мениджър развитие в женския баскетбол

Tова решение бе взето днес на заседание на Управителния съвет на БФБ

Бившата национална състезателка и баскетболистка, играла в WNBA, Албена Брънзова бе утвърдена за Мениджър Развитие в женския баскетбол. Това стана ясно единодушно днес на заседание на Управителния съвет на БФБ. Управата промени и името на Женска комисия на Комисия за развитието на женския баскетбол.

Албена Брънзова-Димитрова една от най-утвърдените баскетболистки на България в близкото минало и член на Отбора на миналото десетилетие. Години наред тя живя и работи в Канада, където ръководи програма в престижна местна баскетболна академия. В богатата й визитка си личат тимове като ЖСК Спартак, Нефтохимик, Академик Пловдив, Левски, Флорида Юнивърсити (САЩ), Страсбург (Франция), БКН Озаско (Бразилия), Ню Йорк Либерти (WNBA).

Днес Управителният съвет единодушно реши също така да приеме идеите на Комисията по разпределение на финансовото подпомагане на клубовете за промени в Системата от показатели за оценка и финансово подпомагане от МС и други изтoчници. От централата възлагат на комисията да изготви работен документ за Общото събрание, който да бъде утвърден на следващото заседание на УС като предложи механизъм за стимулиране на БК, които подават на Съдийската Комисия състезатели, които да бъдат обучени за съдии.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани