11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориНационалките до 20 г. срещу Исландия, Словакия, Норвегия и Австрия на европейското

Националките до 20 г. срещу Исландия, Словакия, Норвегия и Австрия на европейското

Девойките до 18 г. и кадетките също разбраха своите противници за турнирите през лятото

Подрастващите в женското направление научиха противниците си за европейските първенства през лятото. Това обявиха от Българската федерация по баскетбол.

Националният отбор за жени до 20-годишна възраст ще се върне в Дивизия Б това лято. Тимът, който ще бъде воден от селекционера на 18-годишните девойки Маргарита Маринкова, ще играе мачовете си в Крайова (Румъния), от 28 юли до 6 август. Нашите попаднаха в единствената група с пет отбора на шампионата – D, а техни съперници ще са Исландия, Словакия, Норвегия и Австрия.

В София от 30 юни до 9 юли ще има Европейско първенство за девойки, Дивизия Б. В турнира ще се включат общо 18 отбора. Националките до 18 г. попаднаха в група D. В нея са още Швеция, Словакия, Украйна и Естония.

България се падна в група с четири отбора на Европейското първенство за момичета до 16-годишна възраст в Подгорица от 10 до 19 август. Тимът ни е в група Б с Черна гора, Ирландия и Швеция. Селекцията ни ще бъде водена от Силвия Пеева и ще опита да подобри петото място от миналото лято и да се класира в Дивизия А догодина.

Общо 246 отбора ще играят в 16 турнира в Европа това лято.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани