12.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияНБЛ с глоби от 600 лв.

НБЛ с глоби от 600 лв.

ДАС наложи нова доза санкции

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи глоби на обща стойност 600 лв., заради нарушения на правилата от страна на играчи, треньори и клубове. Това се случи на заседание, проведено на 13 февруари.

Ето какви са санкциите на ДАС към НБЛ:

„На заседание, проведено на 13.02.2023 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на София Масларова – дежурен представител на БФБаскетбол на мача Берое – Левски, проведена на 04.02.2023 г. в Стара Загора. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Димитър Ангелов – помощник-треньор на отбора на БК „Левски“ – глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.35, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №94 между отборите на БК “Берое” и БК „Левски”, проведена на 04.02.2023 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на треньор 1 на отбора на  БК „Левски“ – Димитър Ангелов е отсъдено техническо нарушение за реакция след съдийско решение. Нарушението е трето за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието му.

ДАС се запозна с доклада на Красимир Стойнов за мача Ямбол – Рилски спортист и реши:

– Налага на  БК “Ямбол”, имуществена санкция в размер на 100 (сто) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ – за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, в среща №92 между БК “Ямбол” и БК “Рилски спортист”, проведена на 04.02.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в четвъртата част, при спряна игра от зоната на публиката, подкрепяща отбора на БК „Ямбол“ е хвърлен предмет на терена – бутилка от 750 ml минерална вода, попадащ в категория предмети незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет.  ДАС налага санкцията, вземайки предвид броя на хвърлените предмети.

След разглеждане на доклада Съби Бахчеванов за двубоя Черноморец – ЦСКА ДАС реши:

– Налага на Джордан Тъкър – състезател с №1 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №95 между отборите на БК “Черноморец Бургас” и БК “ЦСКА София”, проведена на 04.02.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №1 от отбора на  БК „Черноморец Бургас“ – Джордан Тъкър  е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на доклада на Владимир Атанасов за мача Академик Пловдив – Спартак Плевен ДАС:

– Налага на Антъни Гуджино – състезател с №40 от отбора на БК „Академик Пловдив“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №91 между отборите на БК “Академик Пловдив” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 04.02.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №40 от отбора на  БК „Академик Пловдив“ – Антъни Гуджино  е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани