8.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНационални отбориНационалите срещу Румъния в контрола следващия месец

Националите срещу Румъния в контрола следващия месец

Проверката ще бъде на 10 юли

Мъжкият национален отбор на България ще има още една контрола по време на подготовката си преди двата турнира, които ще играе това лято – квалификационния турнир за място в следващите пресявки за Евробаскет 2025 и олимпийската предквалификация. На 10 юли (понеделник) тимът на Росен Барчовски ще се спори с Румъния, става ясно от програмата на селекцията ни, обявена в БФБ.

Проверката ще бъде първа за „лъвовете“ през това лято и ще се проведе в „Арена Ботевград“.

Освен това, България ще има още две контроли – срещу Люксембург. Тези срещи ще бъдат на 12 и 13 юли.

На 22 и 29 юли нашите ще приемат Норвегия и Австрия в срещи от новата фаза на предварителната квалификация за Евробаскет 2025. Тези двубои ще бъдат в „Арена Ботевград“ и ще започнат в 18.00 ч.

Първият мач на България в този цикъл ще бъде на 19 юли – гостуване на Норвегия. На 2 август „трикольорите“ ще имат визита и на Австрия.

От 12 август България ще играе в Турция предварителна квалификация за Олимпиадата в Париж през 2024 г. Първите съперници на нашите в южната ни съседка ще бъдат домакините, както и Украйна и Исландия.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] за подготовка на 1 юли и ще тренира в Правец. На 10 юли тимът на Росен Барчовски ще играе контрола срещу Румън… в Ботевград, а за 12 и 13 юли са предвидени две контроли […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани