6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориНационалите на колички с първа загуба на европейското (видео)

Националите на колички с първа загуба на европейското (видео)

Тимът ни отстъпи на Чехия в драма

Националният отбор на България на колички допусна първа загуба на европейското първенство в Дивизия C, което се провежда в Сараево. В оспорван и драматичен мач „лъвовете“ отстъпиха на Чехия с 59:61 след кош в последните секунди, въпреки че преди това заличиха двуцифрен пасив.

Срещата не тръгна добре за нашите момчета, които за три минути допуснаха 10 безответни точки. Много бързо обаче те започнаха да топят разликата и след първата част изоставаха с 14:18. Тимът ни достигна и до пълен обрат в началото на втория период, но след това Чехия отново натрупа аванс и на почивката се оттегли при 37:24 в своя полза.

Преднината на съперника достигна 17 точки след паузата, но и този път българите показаха характер и преди заключителната четвърт намалиха до 42:45. Няколко смени на водачеството белязаха последните минути на срещата, но с кош 7 секунди преди края чехите измъкнаха успеха.

Георги Иванов бе над всички за България с 21 точки и 13 борби. Антон Фиков добави 16 и 6 борби.

След този двубой съперникът ни излезе начело във временното класиране с пълен актив от две победи. Баскетболистите на Антонио Кулиандро пък са с баланс 1-1, а в последния си мач от груповата фаза ще се изправят срещу Унгария. Двубоят е в четвъртък (21 септември) от 15.30 ч. българско време.

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани