13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориНационалите до 18 г. отстъпиха на Украйна на полуфиналите на Чалънджъра

Националите до 18 г. отстъпиха на Украйна на полуфиналите на Чалънджъра

"Лъвчетата" ще се борят за третото място в Левице утре

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният отбор на България за юноши допусна първа загуба на европейския Чалънджър в Словакия. В Левице селекцията на Даниел Клечков и Стойо Чолаков отстъпи на Украйна с 67:84 на полуфиналите в надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Герганов завърши с 19 точки и 5 асистенции за България. Иван Спиров и Виктор Гергов се разписаха с по 11, като първият овладя 8 борби, а вторият финишира с 11 овладени под двата ринга топки.

Максим Зайцев бе най-резултатен за Украйна с 16 точки. Максим Безима вкара 15. Иван Колдомасов остана с 14 точки и 8 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Нашите се държаха равностойно на съперника през по-голямата част от срещата. Украинците изковаха успеха в последната четвърт, лимитирайки „лъвчетата“ до 11 точки и отговаряйки с 24. За това помогна и спечелената от тях битка под двата ринга – 54 срещу 40 борби за тима ни.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (8 август) от 18:45 ч. България ще излезе срещу загубилия от двойката Словакия/Унгария в спора за третото място на Чалънджъра в Левице.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 18 – УКРАЙНА 18

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани