18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНационални отбориНационалите до 18 г. изпуснаха Белгия в драма с продължение (видео)

Националите до 18 г. изпуснаха Белгия в драма с продължение (видео)

Първа загуба за юношите на европейското в Португалия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за юноши допусна първа загуба на европейското първенство, Дивизия Б, в Португалия. Селекцията на Асен Николов отстъпи на Белгия със 75:76 след драма с продължение в мач от група D на турнира. Нашите са с баланс от 1-1 в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Гавалюгов завърши с 22 точки и 7 асистенции за България. Максим Бочев добави 19. Иво Корестилов остана на крачка от дабъл-дабъл – 12 точки и 9 борби.

Ноа Миусен бе най-резултатен за Белгия с 25 точки и 5 борби. Адебайо Пойет вкара 18 плюс 7 борби и 5 асистенции. Лукеян Зечевич финишира с 16 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: След като изоставаха с 12 точки в началото на двубоя, националите до 18 г. отговориха на съперника и стигнаха до равенство за 19:19 в края на първата част. През втория период нашите направиха обрат и чрез Станислав Хинков, Максим Бочев, Иво Корестилов и Джереми Колев фиксираха 37:33 в своя полза.

След паузата белгийците не се отказаха и си върнаха лидерството за 47:45, водени от Лукеян Зечевич, Адебайо Полет и Ноа Миусен. Все пак „лъвчетата“ поставиха ново равенство на таблото за 47:47 след успешни наказателни удари на Джереми Колев и Момчил Кадиев. През последната четвърт младите българи излязоха напред с 6 точки след успешни акции на Момчил Кадиев, Александър Гавалюгов и Теодор Трифонов. Белгия намали до 1 точка, но Максим Бочев и Иво Корестилов бяха точни за 63:57. Ноа Миусен обаче бе най-съсредоточен в края на редовното време и прати мача в продължение след 4 поредни точки за 63:63, след като и неговият съотборник Ярне Елоуна Ейнга не сгреши.

В допълнителните 5 минути белгийците повеждаха на два пъти, но Александър Гавалюгов, Максим Бочев и Иво Корестилов донесоха нов обрат на отбора ни след 75:73. Кош и успешен наказателен удар на Ноа Миусен пратиха победата в актива на Белгия след 76:75.

КАКВО ПРЕДСТОИ: По-късно днес от 22.30 ч. националите до 18 г. ще се изправят срещу домакина Португалия.

СТАТИСТИКА ОТ БЕЛГИЯ 18 – БЪЛГАРИЯ 18

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани