12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНационални отбориНационалите до 16 г. с обрат срещу Словакия (видео)

Националите до 16 г. с обрат срещу Словакия (видео)

Кадетите заличиха пасив от 20 точки от голямата почивка

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадети продължава успешното си представяне на европейското първенство, Дивизия Б, в Румъния. Възпитаниците на Стойо Чолаков обърнаха Словакия с 89:78 в среща от група D, която се игра в Питещ. Нашите са с баланс от 3-0 и са лидери в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Калоян Балканджиев поведе колоната на реализаторите за България с 25 точки и 7 борби. Михаил Калинов добави 24, включително 5 тройки, плюс 5 асистенции. Ивайло Скрински се отчете с 13 точки и 6 борби. Калоян Колев приключи с 11, 7 борби и 7 асистенции.

Бруно Рандуска бе най-резултатен за Словакия с 16 точки. Андрей Майерник остана с 12.

КЛЮЧЪТ: Словакия овладя инициативата през първото полувреме и дори стигна до аванс от 20 точки – 54:34, използвайки добрата си успеваемост от далечна дистанция – 10 тройки. След паузата обаче кадетите се вдигнаха на щурм и чрез Калоян Балканджиев, Михаил Калинов, Ивайло Скрински и Калоян Колев стигнаха до обрат в последната четвърт. Нашите доминираха във финалните 10 минути на двубоя, като ограничиха съперника до 6 точки, отговаряйки с 31, за да спечелят с 89:78.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 август (сряда) от 13.00 ч. националите до 16 г. ще играят срещу Швеция. 

СТАТИСТИКА ОТ СЛОВАКИЯ 16 – БЪЛГАРИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани