11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАЛаури Марканен вдъхнови Юта срещу Клипърс (видео)

Лаури Марканен вдъхнови Юта срещу Клипърс (видео)

24-та победа на "джазмените" в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лаури Марканен се завърна в игра за Юта, след като пропусна два мача в НБА, заради травма. Финландецът помогна на „джазмените“ да спрат Лос Анджелис Клипърс след 126:103 у дома, с което записаха втора поредна и общо 24-та победа в лигата през сезона.

НАЙ-ДОБРИ: 25-годишният Марканен оформи дабъл-дабъл за Юта – 34 точки и 12 борби, като бе 6/8 при стрелбата си от тройката. Майк Конли добави 17 и 9 асистенции. Джордан Кларксън вкара 16 точки.

Норман Пауъл бе най-резултатен за Клипърс с 30 точки, включително 7 точни стрелби зад арката. Ивица Зубац също стигна до двойните показатели – 15 и 12 борби. С по 11 точки се разписаха Никола Батум и Реджи Джаксън, като първият овладя и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините нанизаха 19 тройки от 32 опита и демонстрираха успеваемост в стрелбата от игра 52%, за да реализират 50 точки в подкошието срещу 34 за съперника, който без контузените Кауай Ленърд и Пол Джордж.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 януари Юта ще приеме Бруклин, докато Клипърс ще се изправят срещу Сан Антонио. 

СТАТИСТИКА ОТ ЮТА – КЛИПЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани