20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаНандо Де Коло се изкачи до второ място при реализаторите в Евролигата...

Нандо Де Коло се изкачи до второ място при реализаторите в Евролигата (видео)

Французинът измести от тази позиция легендата на Барселона и испанския баскетбол Хуан Карлос Наваро

Баскетболистът на АСВЕЛ Нандо Де Коло изкачи още един връх в своята кариера. Съотборникът на Дий Бост във френския тим се изкачи до 2-рото място във вечната ранглиста на реализаторите в Евролигата. Това се случи при загубата на неговия тим от Жалгирис в Каунас с 67:85 като гост в мач от 28 кръг.

Французинът измести от тази позиция легендата на Барселона и испанския баскетбол Хуан Карлос Наваро, като вече има общо 4154 точки в своята кариера в Евролигата. Лидер за всички времена е бившият капитан на Олимпиакос Василис Спанулис с общо 4455 точки.

За АСВЕЛ в срещата Нандо Де Коло се разписа с 9 точки, 2 борби и 1 асистенция за 22 минути в игра. Гардът има общо 10 сезона в Евролигата, в които оставя срещу името си средни показатели от 15.4 точки, 2.8 борби и 3.6 асистенции в 269 мача.

Двукратен носител на трофея в най-силната клубна надпревара на Стария континент. MVP на сезона и на Финалната четворка през 2015/2016. В същия сезон става и Реализатор №1. 3 пъти попада в Идеалния отбор на турнира на богатите.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани