15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаРеал Мадрид би Валенсия в испанския дуел на кръга в Евролигата (видео)

Реал Мадрид би Валенсия в испанския дуел на кръга в Евролигата (видео)

Успех №19 за "Белия балет" в Евролигата през 2022/2023

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Реал Мадрид се върна на верния път в Евролигата, достигайки до успех №19 през този сезон. На свой терен отборът на Чус Матео отказа Валенсия с 95:91 в двубой от 28 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. В актива на „Белия балет“ има и 8 поражения, с което се нарежда на второ място в класирането. „Оранжевите“ са с баланс от 13-15 на 12-тата позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Габриел Дек завърши с 18 точки и 7 борби за Реал Мадрид. Еди Таварес добави 14. С по 11 точки се разписаха Венсан Поарие (6 борби) и Питър Корнели (7 борби).

Крис Джоунс бе над всички за Валенсия с 19 точки. Джасиел Риверо се отчете със 17. Боян Дублевич остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: По време на двубоя домакините достигнаха до преднина от 12 точки, но допуснаха тя да бъде намалена до 2 точки на два пъти през третия период. Габриел Дек даде нов импулс на мадридчани за 83:74 в последната част, но Валенсия отвърна със серия от 8-0, за да се доближи до 82:83 след тройка на Крис Джоунс. Реал, воден от Дек, оцеля в края, за да фиксира 95:91 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 март Реал Мадрид ще гостува на Анадолу Ефес, докато два дни по-късно Валенсия ще се изправи срещу Фенербахче. 

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – ВАЛЕНСИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани