13.3 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияНад 3000 лв. от глоби след първите мачове за медалите в НБЛ

Над 3000 лв. от глоби след първите мачове за медалите в НБЛ

ДАС излезе с последните наказания

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ излезе с поредната доза наказания. От ДАС към лигата наложиха санции на обща стойност 3800 лв. 

Ето и какви са решенията от последното заседание на ДАС към НБЛ: 

„На заседание, проведено на 03.06.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Борислав Пелтеков – дежурен представител на БФБ от среща № 1 (плейоф – финал) между отборите на БК “Рилски спортист” и БК “Балкан”, проведена на 02.06.2022 г. в гр. Самоков. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Алекс Симеонов, състезател с №9 от отбора на БК „Рилски спортист“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №1 (плейоф – финал) между отборите на БК “Рилски спортист” и БК “Балкан”, проведена на 02.06.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 9 от отбора на БК „Рилски спортист“ – Алекс Симеонов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.“

ДАС разгледа и доклада на Владимир Атанасов от първия плейоф за трето място между Левски и Спартак Плевен на 02.06.2022 г. и реши:

Налага на Николай Стоянов, състезател с №8 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №1 (плейоф – трето място) между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 02.06.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №8 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Николай Стоянов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за настоящия сезон на състезателя, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на БК „Спартак Плевен“, имуществена санкция в размер на 500 (петстотин) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №1 (плейоф – трето място) между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 02.06.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Спартак Плевен”. Нарушението е пето за сезона, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на БК „Спартак Плевен“, имуществена санкция в размер на 600 (шестотин) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №1 (плейоф – трето място) между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 02.06.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Спартак Плевен”. Нарушението е шесто за сезона, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на Максим Корниенко, състезател с №13 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 1 (плейоф – трето място) между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 02.06.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 13 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Максим Корниенко – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е трето за настоящия сезон на състезателя, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на Максим Корниенко, състезател с №13 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 1 (плейоф – трето място) между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 02.06.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 13 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Максим Корниенко – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е четвърто за настоящия сезон на състезателя, което предопределя размера на наказанието.“

Въз основа на същия доклад ДАС указва:

„на БК „Левски“ да осигури спазването на предоставените от НБЛ инструкции за реда, начина и мястото на провеждане на интервютата, преди или незабавно след завършването на всеки мач, като осигури ексклузивитет при даването на интервюта от състезатели, ръководители и старши-треньори, като неспазването на горепосочените изнструкции се явяват в нарушение на чл.120 от Правила за провеждането на държавно първентво мъже – НБЛ.

В сигнала на г-н Кристиан Младенов – представител на „А1 БЪЛГАРИЯ“ ЕАД, ЕИК 131468980 са посочени несъответствия при провеждане на интервю със старши-треньора на БК „Левски“ – Константин Папазов, а именно:

  1. В нарушение на чл.120, ал.4 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ – старши-треньорът Константин Папазов е дал продължителни интервщта пред телевизионни оператори, различни от партньора на БФБ – „Max Sport”, което е довело до неблагоприятн последици за телевизионния партньор на БФБ – “Max Sport”, като с оглед разпоредбите на чл.120 от Правила за провеждането на държавно първенство-мъже НБЛ и инструкциите дадени от НБЛ в началото на сезона, незабавно преди и след приключването на всяка среща, представители на клубовете следва да дадат интервюта първо пред телевизонния партньор на БФБ.

Указанието следва да бъде изпълнено от следващата среща на клуба, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция, съгласно чл.40 т.27, ДАП на НБЛ в размер на 1000 /хиляда/ лева.“

На базата на същия рапорт ДАС:

Налага на Зейн Ноулс, състезател с №77 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.5 от ДАП на НБЛ, за провокативно-предизвикателно поведение към състезател, в среща №1 (плейоф – трето място) между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 02.06.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, снетите обяснения и видеоматериали, след приключване на срещата между двата отбора, състезателя с № 77 от отбора на БК „Левски“ – Зейн Ноулс – се е държал превокативно и предизвикателно към състезателя от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Джервон Пресли. Наказанието е строго определено в чл.34 т.5 от ДАП на НБЛ.

Налага на БК „Левски“, имуществена санкция в размер на 1000 (хиляда) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща № 1 (плейоф – трето място) между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 02.06.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Левски”. Нарушението е десето за сезона, което предопределя размера на наказанието.

Налага на БК „Левски“ имуществена санкция в размер на 500 (петстотин) лева на основание чл. 40 т.14 от ДАП на НБЛ във връзка с чл. 26 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неосигуряване на достатъчна охрана за среща № 1 (плейоф – трето място) между отборите на БК “Левски” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 02.06.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяване за същото.

Мотиви: Според рапорта за инциденти на дежурния представител на БФБ г-н Владимир Атанасов, по време на срещата не се е забелязано присъствие на охранители в залата, като след края на срещата е имало размяна на реплики и лек физически контакт между Джервон Пресли от БК „Спартак Плевен“ и Зейн Ашър Ноулс от БК „Левски“ по средата на терена около централния кръг. Конфликта са предотвратили треньорите и състезателите на двата клуба, като по време на ситуацията не се е появил нито един охранител, за овладяване на възникналия конфликт. Координатора по сигурността Веселинов е дал обяснения на дежурния представител, че охраната на срещата придружава съдиите до съдийската стая. След края на горепосочената ситуация г-н Атанасов е отишъл до съдийската стая, където не е видял присъствие на охранители, като такива не е имало нито при съблекалните на двата отбора нито на служебния изход на залата. Това се явява нарушение чл.40 т.14 от ДАП на НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40, т.14, от ДАП на НБЛ е в размер до 1000 (хиляда) лева. Като се запозна с доклада на дежурния представител на БФБ – Владимир Атанасов, ДАС на НБЛ налага на БК “Левски“ имуществена санкция в размер на 500 (петстотин) лева.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани