16.8 C
София
вторник, май 7, 2024
НачалоБългарияБерое е носител на Купата на БФБ при момичетата до 16 години

Берое е носител на Купата на БФБ при момичетата до 16 години

Старозагорки победиха Рилски спортист в последния си мач

Берое спечели Купата на БФБ при момичетата до 16 години. В залата на стадион „Локомотив“ момичетата, водени от Албена Хубенова надвиха Рилски спортист с 55:49.

Гергана Маданкова бе най-резултатна за победителите с 19 точки, като овладя и 9 борби, което й донесе приза за Най-полезен играч на турнира. Много важни две тройки и 8 точки общо записа Габриела Коцева. С 8 точки завърши и Кристин Попова.

За Рилски спортист Моника Борисова бе близо до трипъл-дабъл – 20 точки, 10 борби и 7 асистенции. Силен мач направи и Деница Манолова с 18 и 13 борби.

Черноморец 2014 спечели бронзовите медали след успех над домакина Локомотив София със 73:61. По 25 точки за победителките отбелязаха Димана Костова (13 борби) и Пламена Колева (8 борби). С 10 завърши Мария Томова. За столичния тим Цветина Попова и Данислава Иванова реализираха по 13 точки. С 11 и 9 борби се включи Ренета Димитрова.

Следващата седмица най-добрите осем отбора в тази възраст ще се съберат в Стара Загора за финалите на държавното първенство.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани