9.6 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияБалкан отговори на Рилски за 1-1 във финалите в НБЛ (видео)

Балкан отговори на Рилски за 1-1 във финалите в НБЛ (видео)

Ботевградчани нанесоха първа домакинска загуба на съперника през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан достигна до първа победа във финалите в НБЛ. В „Арена Самоков“ момчетата на Небойша Видич се справиха с Рилски спортист с 86:82 като гости, за да стигнат до 1-1 в битката за титлата в родния шампионат. Това бе първо поражение за вицешампионите у дома през този сезон и общо трето.

НАЙ-ДОБРИ: Станимир Маринов, Димитър Димитров и Крисчън Джоунс отбелязаха по 16 точки за Балкан, като последният грабна и 8 борби.

Брендън Браун бе най-резултатен за Рилски спортист със 17 точки. Алекс Симеонов се отчете с 16 и 9 борби. Ей Джей Хес се включи от пейката с 12 точки. Трей Портър оформи дабъл-дабъл – 10 и 11 борби.

РАЗВИТИЕТО: Ботевградчани първи взеха предимство с 8:2, водени от Крисчън Джоунс и Димитър Димитров. Все пак Рилски намали до 2 точки чрез Трей Портър и Алекс Симеонов. Балкан обаче отвърна чрез Крис Минков, Станимир Маринов и Дивон Уошингтън за 23:16. Алекс Симеонов и Златин Георгиев фиксираха 21:25 след 10 минути игра.

През втория период самоковци на няколко пъти намаляваха до 1 точка, но Балкан не пускаше лидерството. Все пак Рилецо намери начин и обърна чрез Трей Портър за 34:32. Крисчън Джоунс пък постави равенство на таблото за 34:34. Отново Портър и Алекс Симеонов не сбъркаха, за да върнат носителя на Купата и Суперкупата на България напред за 39:34. „Зелените“ реагираха и след успешни акции на Дерик Маркс и Станимир Маринов оформиха 41:39 на голямата почивка.

След паузата надлъгването продължи преди Димитър Димитров да направи 53:47 в полза на гостите. Рилски се доближи за 50:53 след кош на Мирослав Васов, но Балкан отново се изстреля напред чрез Крисчън Джоунс и Станимир Маринов за 60:50. Устремът на отбора на Небойша Видич продължи, а далечен снаряд на Крис Минков фиксира 67:53 за своя тим.

През последната четвърт Рилски се върна от изоставане от 15 точки, за да се озове на 62:70 чрез Деян Карамфилов. Селекцията от Ботевград отговори чрез Дерик Маркс за 77:65. Проблем за гостите се появи, след като Димитър Димитров напусна след петото си лично нарушение. Напрежението се покачи, след като Дерик Маркс изблъска Трей Портър, а след това двамата си размениха няколко реплики. Гардът също седна на пейката, след като получи техническо нарушение. С по едно техническо се сдобиха още Амад Рори, Павлин Иванов и Трей Портър. Секунди по-късно мачът завърши и за Станимир Маринов, който изчерпа лимита си от фаулове. Дивон Уошингтън пък не трепна от фаул линията за 81:71 за Балкан 1.31 мин. преди края. От другата страна пък Ей Джей Хес даде нова надежда на самоковци за 74:81. Крисчън Джоунс и Амад Рори подпечатаха успеха на своя тим, оформяйки крайното 86:82 във финалните секунди.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Сега пред Балкан и Рилски спортист следват два мача в Ботевград, като първият от тях ще бъде на 7 юни от 19.00 ч. В „Арена Ботевград“ обаче няма да има публика, заради наказание на „зелените“.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани