18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългари в чужбинаДий Бост най-добър за Галатасарай в дербито на кръга в Турция (видео)

Дий Бост най-добър за Галатасарай в дербито на кръга в Турция (видео)

Гардът отбеляза 17 точки срещу Фенербахче

Дий Бост, Дейвид Кравиш и Галатасарай триумфираха в дербито на кръга в Турция. Двамата национали и отборът им се справиха със съпротивата на Фенербахче със 76:70 като гости в среща от 29 кръг в шампионата на южната ни съседка.

Дий Бост поведе колоната на реализаторите за Галатасарай, като се отчете със 17 точки, 4 борби, 9 асистенции и 2 откраднати топки за 28 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си гардът бе 5/8 зад дъгата и 2/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Това е много голяма победа за нас в оспорван мач. Важно беше да победим в атмосфера като тази. Такава победа в дерби ни трябваше. Имахме план за двубоя”, заяви Дий Бост срещу мача срещу „фенерите“.

Дейвид Кравиш пък се разписа с 10 точки за победителите плюс 4 борби, 3 асистенции, 2 откраднати топки и чадър за 30 минути в игра. Центърът бе 5/8 за две точки.

За Фенербахче Исмет Акпинар вкара 17 точки. Ян Весели остана с 13 и 7 борби.

Галатасарай има в актива си 17 успеха и 10 поражения и заема пето място в класирането. На 17 април Дий Бост и компания ще се изправят срещу Афион. 

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – ГАЛАТАСАРАЙ

2

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани