14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаНаградата за Защитник №1 в Евролигата е за център на Реал Мадрид...

Наградата за Защитник №1 в Евролигата е за център на Реал Мадрид (видео)

Еди Таварес с трети такъв приз в кариерата си

Баскетболистът на Реал Мадрид Еди Таварес ще добави още една награда от Евролигата в своята колекция. Центърът бе избран за Защитник №1 в турнира на богатите за 2022/2023. 

Роденият в Кабо Верде играч вече има на сметката си общо три такива отличия след тези от 2019 г. и 2021 г. Той е третият, който печели поне три награди за Най-добър защитник в Евролигата след легендата на Панатинайкос Димитрис Диамантидис (6) и Кайл Хайнс (3).

Еди Таварес преодоля конкуренцията на състезатели като Томас Уолкъп, Джон Браун, Матиас Лесор и Алфа Диало в спора за приза. Със силното си представяне през сезона 221-сантиметровият играч помогна на Реал да достигне до Финалната четворка в Евролигата, която ще се проведе от 19 до 21 май в Каунас.

На сметката на „Белия балет“ през 2022/2023 той оставя средно по 10.9 точки, 6.6 борби, 1.5 асистенции и 2.2 чадъра в общо 38 мача. Еди Таварес постави и рекорд по блокирани изстрели в най-силната клубна надпревара на Стария континент за сезона – общо 84.

Припомняме, че Реализатор №1 в Евролигата за последния сезон е крилото на Олимпиакос Александър Везенков, докато Изгряваща звезда стана Ям Мадар (Партизан).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] никак доволен от решението на Евролигата да връчи наградата за Защитник №1 на центъра на Реал Мадрид Еди …. Според 3-кратният носител на трофея в най-силната […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани