17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаПризът за Изгряваща звезда в Евролигата отива при играч на Партизан (видео)

Призът за Изгряваща звезда в Евролигата отива при играч на Партизан (видео)

Ям Мадар се превърна в първия израелец, който печели отличието

Евролигата обяви носителя на още една от индивидуалните си награди. След като по-рано днес стана ясно, че Александър Везенков спечели приза за Реализатор №1 в турнира на богатите, отличието за Изгряваща звезда този сезон ще получи Ям Мадар.

22-годишният баскетболист стана първият израелец, заслужил наградата и третият играч на Партизан, който ще я има в колекцията си. Преди него това правят Новица Величкович (2009 г.) и Богдан Богданович (2014 г.).

Освен това, 190-сантиметровият гард се превърна в четвъртия състезател с приза за Изгряваща звезда в Евролигата, който може да се похвали с него след пълен актив от мачове в първия си сезон. Преди него само Руди Фернандес (2007 г.), Данило Галинари (2008 г.) и Гога Битадзе (2019 г.) имат такъв успех.

През този сезон Ям Мадар записва средно по 5.8 точки, 1.2 борби и 1.6 асистенции в общо 38 мача на Партизан в най-силната клубна надпревара на Стария континент. При завръщането си в Евролигата сръбският гранд достигна до 1/4-финалите, където отстъпи на Реал Мадрид с 2-3 победи в серията.

Ям Мадар се нарежда до играчи като Еразем Лорбек, Андреа Барняни, Данило Галинари, Руди Фернандес, Рики Рубио, както и Никола Миротич, Костас Папаниколау, Богдан Богданович, Алекс Абринес, Лука Дончич, Гога Битадзе, Усман Гаруба и Рокас Йокубайтис, които също са носители на този приз.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани