11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияЦСКА с победа №20 в НБЛ (видео)

ЦСКА с победа №20 в НБЛ (видео)

"Червените" заличиха пасив от 14 точки във Варна

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА достигна до 20-та победа в НБЛ през този сезон. Момчетата на Росен Барчовски се справиха със съпротивата на Черно море Тича с 93:84 като гости в мач от 32 кръг в родния елит. Столичани имат в актива си и 9 загуби, с което се намират на трета позиция в класирането, докато селекцията на Кирил Болшаков е с баланс от 6-23 на 10-тото място.

НАЙ-ДОБРИ: Зейн Ноулс отбеляза 23 точки плюс 6 борби за ЦСКА. Мартин Сотиров добави 21. Алекс Симеонов се отчете с 15 точки и 7 борби. Драган Зекович вкара 13 в добавка към 8 борби. Венцислав Петков финишира с 11 точки.

Костадин Лазаров бе най-добър за Черно море Тича с 20 точки. Мартин Йорданов оформи дабъл-дабъл – 19 и 10 борби. Мартин Коцев остави срещу името си 13 точки, 6 борби и 8 асистенции.

И ОЩЕ: В групата на ЦСКА за двубоя не бяха Брандън Йънг и Таменанг Чо.

РАЗВИТИЕТО: След равностойна първа част варненци все пак взеха минимален аванс след 24:23, дошъл след кош на Михаил Молдов в края й. През втория период надлъгването продължи преди Венцислав Петков, Драган Зекович и Андрей Иванов да изведат гостите напред с 4 точки за 36:32. Варненци отговориха със серия от 16-0, дело на Цветомир Куртев, Костадин Лазаров, Мартин Йорданов и Мартин Коцев, за да обърнат нещата в своя полза за 54:40 на голямата почивка.

След паузата „червените“ не се отказаха и чрез Мартин Сотиров, Алекс Симеонов и Виктор Гергов и Зейн Ноулс се върнаха и поведоха с 63:59 след серия от 23-5. „Армейците“ не спряха дотук и дори стигнаха до преднина от 11 точки след успешни атаки на Зейн Ноулс, Алекс Симеонов, Венцислав Петков и Мартин Сотиров. Мартин Йорданов все пак бе точен за 66:75 след 30 минути игра. През последната четвърт „моряците“ се вдигнаха на щурм и намалиха изоставането си до 3 точки след кош на Иван Спиров, но след това пропуснаха на два пъти да отбележат. Тройка и два успешни наказателни удара на Мартин Сотиров подпечатаха победата на ЦСКА.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В последния кръг от редовния сезон в НБЛ, на 26 април ЦСКА ще излезе срещу Академик в Пловдив, докато Черно море Тича ще гостува на Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ЦСКА

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани