10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски официално застана начело на ЦСКА

Росен Барчовски официално застана начело на ЦСКА

В щаба на специалиста влизат Даниел Клечков и Георги Давидов

Росен Барчовски ще води ЦСКА при завръщането му в родния елит след 13-годишна пауза. Това стана факт официално по време на днешната пресконференция, която се проведе в баскетболната зала на ЦСКА в София.

Специалистът отново ще поеме „червените“, с които работи от 1998 до 2006 г., както през 2007/2008. На сметката с този тим той Купата на България през 2005 г. и два финала в българския шампионат. В щаба на Росен Барчовски ще влязат познати имена. Негови помощници ще бъдат Даниел Клечков и Георги Давидов.

Даниел Клечков бе начело на Черно море Тича през последния сезон. Снимка: НБЛ

Даниел Клечков бе на пейката на Черно море Тича в НБЛ през последния сезон, а преди това е част от щаба на „моряците“. Наставникът преминава още през Септември, Шампион 2006, втория отбор на Рилски спортист и Академик София. Освен това, той е начело и на юношеския ни национален отбор, който ще участва на европейското, Дивизия Б в Плоещ от 29 юли до 7 август.

Георги Давидов е бивш играч на ЦСКА. Снимка: Личен архив

Георги Давидов е добре познато име в българския баскетбол. Преминал през редици отбори в родния елит като играч, сред които ЦСКА, Черно море, Лукойл Академик, Рилски спортист и Балкан, трупал опит и в Швейцария, след края на активната си спортна кариера бившият национал се отдава на треньорството. За последно е наставник на Академик София в НБЛ, а преди това работи с наставници като Марин Докузовски и Шарон Друкер в Лукойл Академик. Един от помощниците на Росен Барчовски в националния отбор на България. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани