7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАМилуоки започна защитата на титлата си в НБА с победа (видео)

Милуоки започна защитата на титлата си в НБА с победа (видео)

Янис Адетокунбо с дабъл-дабъл срещу Бруклин

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бруклин и Милуоки поставиха начало на юбилейния 75-ти сезон в НБА. Янис Адетокунбо и компания не допуснаха празненствата от шампионската им титла от миналия сезон да ги разсее и взеха победата след 127:104 у дома.

НАЙ-ДОБРИ: В първия си мач след като отбеляза 50 точки във финала на шестия дуел от серията с Финикс, Янис Адетокунбо стартира 2021/2022 с 32 точки за Бъкс, които допълни с 14 борби и 7 асистенции, като бе 12/25 от при стрелбата си от игра.

Ние сме част от историята. Развълнуван съм. Но сега всичко приключи. Трябва да се съсредоточим върху изграждането на добри навици, да продължим напред и да продължим да играем добър баскетбол. Надяваме се, че можем да повторим това отново тази, следващата година и всички години, в които сме тук“, коментира след срещата Янис Адетокунбо.

От неговите колеги Крис Мидълтън и Пат Конаутън вкараха по 20 точки, като първият овладя и 9 борби. Джордан Нвора се включи от пейката с 15 и 6 борби.

Кевин Дюрант бе над всички за Бруклин с 32 точки и 11 борби. Пати Милс реализира 21. Джеймс Хардън се разписа с 20, 8 борби и 8 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Домакините направиха серия от 21-4 през първата част, за да дръпнат с 37:25. През втория период Бъкс достигнаха до аванс от 19 точки, за да се оттеглят на почивката при 66:59. Преднината им така и не падна под 7 точки до финалната сирена.

И ОЩЕ: Жрю Холидей не игра през второто полувреме, заради натъртена дясна пета, след като отбеляза 12 точки за шампионите.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 октомври Милуоки ще излезе срещу Маями, а ден по-късно Бруклин ще спори с Филаделфия. 

СТАТИСТИКА ОТ МИЛУОКИ – БРУКЛИН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани