9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАГолдън Стейт взе дуела с Лейкърс след обрат насред Ел Ей (видео)

Голдън Стейт взе дуела с Лейкърс след обрат насред Ел Ей (видео)

Стеф Къри постави начало на сезона в НБА с трипъл-дабъл

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Голдън Стейт заличи пасив от 10 точки, за да удари Лос Анджелис Лейкърс на старта на юбилейния 75-ти сезон в НБА. Селекцията на Стив Кър смълча трибуните в „Стейпълс сентър“ след 121:114, започвайки 2021/2022 в лигата с успех.

НАЙ-ДОБРИ: Стеф Къри даде тон на Голдън Стейт с трипъл-дабъл от 21 точки, 10 борби и 10 асистенции, като бе 9/9 от линията за изпълнение на наказателни удари. Джордан Пул добави 20. Деймиън Лий и Неманя Биелица се разписаха с по 15 точки, като вторият грабна и 11 борби.

Леброн Джеймс бе над всички за Лос Анджелис Лейкърс с 34 точки, 11 борби и 5 асистенции. Антъни Дейвис остана с 33 и 11 борби.

И ОЩЕ: При официалния си дебют за „езерняците“ Ръсел Уестбрук финишира с 8 точки, 5 борби и 4 асистенции за 35 минути на паркета като титуляр.

Казах на Ръс да се прибере у дома и да си пусне комедия. Трябва да се усмихне. Не бъдете толкова строги с него„, каза Леброн Джеймс.

КЛЮЧЪТ: Лейкърс бяха напред с 84:74 в края на третата четвърт, но през последния период сдадоха инициативата. Стеф Къри и компания обърнаха до 98:90, но домакините намалиха до 2 точки. Уориърс отвърнаха чрез Андрю Уигинс, Неманя Биелица и Деймиън Лий за 115:103 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 21 октомври Голдън Стейт ще приеме Клипърс, а ден по-късно Лейкърс ще играят срещу Финикс.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани